Home

Weekend safari in Hluhluwe!

Wat een ervaring! Maar eerst nog even over afgelopen week. We hebben een verjaardag gevierd. zingen, taart en chips eten en cadeautjes uitpakken. Wij moesten de cadeautjes inpakken en geven. erg leuk!
Ook hebbenw e woensdag vrijwilligersdag gehad en hebben we alle andere projecten gezien. ik denk dat ik het goede project voor mezelf heb gekozen.
Ook heb ik van de week nog wol, linkse schaartjes en puzzels voor de in de klas gekocht. De kids en de juf waren er erg blij mee.
Donderdga zijn we gaan uiteten voor Ilonka haar verjaardag. We hebben voor 6 euro de man all you can eat pizza gegeten.


Nu de Safari :)

vanalles en nog wat!

Image

Hallo mensen,

's morgens ga ik om kwart over zeven naar mijn huisje. Hier hoef ik eigenlijk niet zoveel te doen, omdat alle kinderen al zijn aangekleed en hebben gegeten. Dit komt omdat de eerste al om zes uur vertrekt richting school. Er is namelijk maar een busje wat de kinderen in groepjes kan wegbrengen.
Ik kijk samen met de kinderen naar Sesamstraat. Dit is in Afrikaans, dus voor mij beter te volgen dan voor de kinderen aangezien er veel Nederlandse woorden worden gebruikt.

weekend Drakensbergen

Het eerste uitstapje zit erop.

Sanne en ik zijn het afgelopen weekend, samen met nog drie andere vrijwilligers (waarvan een klein jongetje van drie) van ons project, naar de Drakenbergen en Lesotho geweest.
We werden vrijdag rond lunchtijd opgehaald vooreen rit van drie uur voordat we aankwamen bij de Sani Lodge. Deze Lodge voor backpackers lag aan het begin van de Drakensbergen. Toen we aankwamen en uit de auto stapten, merkten we al dat het erg koud was. We kregen een kamer voor zes mensen. Nadat we een aantal spullen hadden gedropt zijn we samen met Renate en haar zoontje een uurtje gaan wandelen, bergje op en af. Op de top waaide het heel erg, dus meteen weer terug. Om zes uur kregen we lekker rijst en kip. Als toetje appeltaart. Na het eten heb ik nog ff een spelletje gespeeld met Sanne en zijn we vroeg gaan slapen.

Eerste paar dagen

Zondag viel het afscheid toch wel zwaar op het vliegveld. Het voelde heel dubbel. Wilde len en mama eigenlijk niet achterlaten, maar ik had ook heel veel zin om het avontuur aan te gaan.

De reis van Düsseldorf naar Dubai ging redelijk snel. Op het vliegveld in Dubai moesten we een paar uur wachten. Was geen bijzonder vliegveld, jammer! de reis van Dubai naar Durban duurde heel erg lang voor mijn gevoel. Het was natuurlijk ook acht uur, maar de tijd ging niet voorbij omdat ik niet kon slapen.

Toen we aankwamen werden we opgewacht door Wilma, onze regiocoordinator. Zij heeft ons geholpen met het pinnen en kopen van beltegoed. Daarna werden we naar de blue ski mining backpackershostel gebracht. Hier hebben lekker spaghetti gegeten en zijn we gaan slapen.

Over een weekje!

Over een weekje hebben we onze nacht in het hostel er al opzitten en krijgen we uitleg over het land en het project.

Het vertrek begint nu heel dichtbij te komen!! Het idee vind ik nog een beetje raar..... Ik een maand aan de andere kant van de wereld werken! Toch heb ik er ontzettend veel zin in! Mijn avonturen probeer ik bij te houden via deze weblog, wanneer we gebruik kunnen maken van het internet.

Iedereen die het project heeft gesponsord, heel erg bedankt daarvoor! Ook de bestemming van geld probeer ik op deze weblog te beschrijven!

Liefs Yvonne

Alle berichten

Yvonne Sleven

Name: Yvonne Sleven
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Mother of Peace van 26 aug 2013 tot 20 sep 2013